Glatt svammel... Typ...

Okej... Jag sitter här med hår, torrt som hö och en hand som ser ut som att den började mögla förra veckan eller så. Mycket vackert! (Nu är det inte så att den faktiskt är möglig, utan snarare så att jag är för lat för att orka fixa fram plasthanskar när jag färgar mitt redan sönderfärgade hår)

Idag (alltså fredag, klockan är efter tolv) fyller Audun, en vän från Norge, år. Självklart gick jag in på facebook och bidrog till att hans vägg, eller "timeline" som det numera är, blev sönderspammad av grattishälsningar. Min var dock på svenska, men jag tror att han fattar ändå. Det fanns redan några grattishälsningar där. Alltså, norska måste vara ett av världens finaste språk! Jag blir alltid så glad av norska! När jag har tråkigt eller är deprimerad brukar jag faktiskt leta upp norska videobloggar och lyssna på dessa. Jag bryr mig inte om vad de pratar om, jag blir bara så glad att lyssna på norskan. (Även om jag inte alltid hänger med i vad de pratar om) På et tidspunkt i livet mitt vil jeg leve i Norge og være lykke av all norsk som vil omgi meg!

Idag (alltså torsdag, jag har inte gått och lagt mig än) (jag gillar att jag motsäger mig själv) var jag på biblioteket och lånade "Hungergames" på engelska. Jag har redan läst alla tre böckerna på svenska och sett filmen, men eftersom att böcker i regel är bättre på orginalspråket ville jag läsa den på engelska med. Dessutom skadar det inte dirket mig att träna upp min engelska lite. (Det är faktiskt lite småpinsamt att jag har så svårt med engelska, med tanke på mitt engelska påbrå)

Oh well. Jag är på fruktansvärt gott humör. Inte för att jag kan somna, jag är lite för pigg för det. När jag var på biblioteket lånade jag en annan historia A bok, även om det inte är densamma som vi använder i skolan. (förlåt skolans bibliotek, men jag litar inte på er) Tänkte att fel lärobok inom rätt ämne är bättre än ingen lärobok inom rätt ämne. (Eller bättre än rätt lärobok inom fel ämne också för den delen) Så.. Om jag slår upp en sida i den boken, som är om möjligt ännumer svartvit än den boken jag egentligen ska ha (tillochmed omslaget är svartvitt på den!) kanske jag blir lite smått sömnig. Man kan ju alltid hoppas!

Okej, det här var ju typ glatt svammel, men whatevah.

No spoilers

Jag har låtit bli att skriva om Hungerspelen med flit, eftersom att jag vet att jag såg den tidigt och många ska se den. Nu snackar jag då alltså om filmen. Det jag kan säga utan att spoila är att jag tyckte filmen var bra, men att jag störde mig på två detaljer som var annorlunda i filmen mot hur det var i boken. Vilka två tänker jag inte säga, men den som läst boken förstår mig när den ser filmen. Början av filmen kändes ganska påstressad, men jag förstår varför de gjorde så, eftersom att filmen trots allt var lång och så.

Hur som helst tyckte jag att filmen var bra, och när den kommer ut på DVD tänker jag köpa den.

Idag har varit en fruktansvärt slö dag. Jag har gjort i princip ingenting alls, men sådana dagar måste också få finnas. Planen är att plugga lite efter middag. Bra plan. Frågan är om jag ska plugga historia eftersom att jag måste lämna tillbaka boken på fredag, skriva på min projektarbetesrapport eftersom att jag knappt har hunnit börja eller om jag ska plugga naturkunskap eftersom att jag har prov på tisdag... Hm...

Jag räknar ner dagarna till studenten. Varje dag jag vaknar får jag mer panik för alla ogjorda saker. Jag vill inte tro på dig när du säger att jag redan gått in i väggen och fastnat någonstans mitt i den, men jag börjar få slut på både bortförklaringar och tid.

För att min mail strejkar och jag håller mina löften

Min mail strejkar, så jag får helt enkelt ladda upp en bild här istället. (Det är så att en kompis ska klä ut sig till katten i Alice in wonderland , om ganska länge, och jag ska hjälpa till med att klä ut honom) Det här var då på ett ungefär hur jag tänkte, förutom att sminket inte ska vara på mig och en aning mindre slarvigt gjort. Jag orkade inte he på mascara heller, men det spelar mindre roll.

Jag gjorde munnen slarvigt, så det går nog att få till den snyggare. Dessutom bör man använda en svart tuschpenna, och inte en blyertspenna.

För att sminkningen ska synas tydligare laddar jag upp en närbild på mina ögon också. Jag ökade kontrasten på bilden för att det tydligare skulle synas hur jag hade sminkat.

Sådärja. Jag håller som sagt mina löften.

Jag bju på fjortisbild

Nu till det otroligt intressanta ämnet "mitt hår".

Inga hårprodukter, bara ett litet ångestanfall (gällande skolan) och grymt slitet (och för att vara ärlig även rätt så otvättat) hår. (jag passar på att överanvända paranteser)

Som sagt, jag bju på fjortisbild. För övrigt tror jag att jag har hittat mitt gamla penntroll jag tappade bort då jag var typ fem år. Här har vi mig...

Tja, ångestanfall är väl inte det roligaste som kan hända en, fast jag fann det hela fruktansvärt komiskt när jag var klar och såg mig själv i spegeln. Jag har fortfarande massa ofrivilliga dreads i mitt hår, trots att jag nyss duschade och använde tio olika sorters balsam, några av de två gånger och det sista jag hade av min hårinpackning. Det mesta av rufset, plus sjukt mycket av färgen, försvann dock. Så here's the plan. Jag ska se om jag kan hitta en tid att gå till frisören när jag fått mitt studiebidrag. Ska be om att få det slitna bortklippt, vilket lär bli det mesta av hela mitt hår. (Hej, jag är en tjej som färgar mitt hår lite för ofta, inte orkar sköta det alls och klipper det alltför sällan.)

Oh well.
Nu tillbaka till plugg. Historia är verkligen inte mitt ämne, det är så tråkigt, och inte blir det bättre av att hela boken är svartvit, inklusive framsidan...

Sjuklingens multitask

Mjukisbyxor, för stor T-shirt, filtar, vetevärmare och en äcklig fruktdryck medan jag pluggar historia. Multitask, here we go! Alltså, mitt tappra försök till att sluta vara sjuk medan jag gör skolarbete, det tycker jag räknas som multitasking. Imorgon ska jag se Hungergames på bio, och jag vägrar missa den, om jag så ska behöva springa hela vägen till stan med 41 graders feber och en gammal rutten banan fastklämd i mitt öra. ...Vad nu bananen skulle göra där.

Big day tomorow. Jag ska tillslut redovisa mitt 70%seminarium, hitta svenskaläraren för att få min restuppgift, leta upp syven för att rektorn efter två och en halv vecka fortfarande inte svarat på mailet, hoppa av en kurs, ansöka prövning i två kurser, vara en timme på UNFs öppen lokal och så ska jag se på HUNGERGAMES! Jag har längtat efter filmen ända sedan jag läste den första boken!
<- Bilden jag hade i inlägget om boken.... När det nu var. Säkert i september nån gång, jag minns inte riktigt. Fast jag var fruktansvärt seg på att läsa boken, med tanke på att jag ägde den i typ ett halvår innan jag fick för mig att läsa den.

Tagga filmen!!!!!

Hur som helst. Historialäxa, jag måste fortsätta med den.

Uppgift 10; Gör en kort beskrivning av Sparta.
-THIS. IS. SPARTA!!!!

En sanning.

Du gör mig glad.

Lite skolan-suger-avskrivning bara

Jag är fruktansvärt trött på skolan. Hur mycket jobb jag än gör tycks högen med saker att göra inte minska. På fredag har jag prov i naturkunskap. Positivt är att jag fick godkänt på delen om universum, men delen om energi? Tja, det verkar inte vara det svåraste att göra, bara jag lyckas trycka in det i min skalle innan fredag så ska det väl gå bra. Jag måste hitta syven också och hoppa av ensemblen, såvida det inte går att göra någon prövning. Jag pallar verkligen inte stressen av att ha den där jävla schemarkocken. Jag har mailat till rektorn men får inget svar. Jag är less. Jag tar hellre bort det sista som har med musik att göra på skolan. Eller ja, mitt PA100 har väl med skolan att göra, men det är lite utav en annan sak.

Bla bla bla. Vad fan håller jag på med? Det här är inte den jag ville bli när jag var femton och bombsäker på att allt skulle bli awesome så fort jag började gymnasiet, och fortsätta vara awesome hela vägen efter det. Å andra sidan är ganska mycket av den jag är idag en typ av person som den 15 åriga jag inte ens kunnat föreställa sig. Lite bakslag får man väl ta. Nej, jag pluggade inte igår, och idag tycks jag inte få så värst mycket gjort, även om jag ska försöka lite till. Fan heller att jag tänker låta imorgon passera utan plugg, jag ska klara av gymnasiet nu, det bara är så!

Btw, Hungerspelen på bio på torsag! Fy fan vad jag taggar!

Kors och tvärs genom halva sverige

Det kommer kännas sjukt skumt att sova hemma i min egen säng i natt... För jag har inte sovit hemma på en och en halv vecka. Jag var den enda på kursen i Stockholm som inte kom från Stockholm. Uppsalas fältkonsulent (som bara var där typ tre timmar) var inte ett skvatt förvånad över att jag hade rest genom halva sverige för att vara med på en helgkurs. Fast det är klart jag gjorde, UNF är awesome! Bilden här nedan är på gänget i Stockholm (nåja, nästan alla, några hade hunnit sticka hem).

På kvällen hann jag träffa Ninen och en grabb som kallas för morot innan jag satte mig på tåget hem. På tåget fann jag av en slump Laura, vilket var trevligt.

Jag är hemma och bakar kladdkaka inför imorgon, då vi ska spela in min låt. Det har varlit lite si och så med hur det blir, men jag tror att det kommer att bli helt okej ändå, även om det inte blir precis som jag hade tänkt. Jag måste börja skriva på PA100 rapporten. Det känns segt. 70% seminarium på fredag också. He ä bara å kör igång med skoljobb nu!

Grattis på födelsedagen i efterskott. Jag hoppas du hade en awesome dag igår, för det förtjänar du.

bara för att jag fortfarande lever

Jag sitter i Stockholm (eller Huddinge om man ska vara petig) och lyssnar på musik. Det är ganska mysigt, men det här med att plugga går ju sådär. Mitt lov har varit ganska najs. Började med att jag for iväg til lSkelefte med pojke och Mårten, sen hade jag besök av Mattias och efter det stack jag på sportlovsläger i Tärnaby. Jag hann vara hemma två timmar i torsdags för att packa om innan jag stack till pojke, sov där och sen satte mig på flyget på väg hit. Jag är här för en UNFkurs, och jag har haft sjukt roligt. Kommer att vara lika ledsamt som alltid att åka hem i morgon. För en gångs skull är jag inte taggad på att åka tåg hela natten, men det är bara att försöka plugga sig igenom den, eller sova om pluggandet skiter sig. För tillfället sitter hela gänget och spelar TVspel, förutom jag som inte är särskillt pepp på TVspel för tillfället. (Känns lite forever alone över att sitta och blogga istället för att vara social, men jag valde det själv så)

Idag har jag varit på Stureplan! Så cool är jag! (För att vara ärlig så gick jag bara tvärs igenom, men jag har aldrig varit där förut, så nu kan jag kryssa bort det från min saker-man-inte-behöver-göra-innan-man-dör-lista.)

Dagens bästa citat från mig;
"Jag är hellre älskad än hatad, men hellre hatad än obemärkt"

Pluggnatt

Det visade sig att jag är ledig imorgon, av okänd anledning (finns inget på schemat för imorgon förutom en lektion som blir inställd för att läraren inte hittar vikarie). Alltså tar jag natten åt att göra skolarbete så jag med gott samvete kan sova bort hela morgonen innan jag kliver upp för att träffa en vän från Piteå som för tillfället befinner sig i Umeå för att hon har praktik. (Lång mening, men whatever)

Jag har precis skrivit klart en uppsats om stress och ska påbörja en restuppgift i samhällskunskap. Jag känner mig fruktansvärt dumförklarad som ska svara på frågor som till exempel "vad är en kommun". Tyvärr känner jag mig kopiöst dum också när jag inte kan svara på den frågan. Jag vet vad en kommun är, men detaljen att formulera det i ord är det som förstör för mig, då jag finner det ytterst krångligt.

Min ansökan till Wendelsberg är inskickad för övrigt. Den har kommit fram, fick ett bekräftelsemail på det igår. Så min motivation för att få betyg i kärnämnena innan jag tar studenten växer ganska mycket för varje dag som går. Skönt, men stressande. Det skulle lixom inte vara så roligt om jag kom in och skulle behöva tacka nej på grund av brist på behörighet.

nejmen jag är bestämd. Det här klarar jag!

RSS 2.0