Höstlovslägret med UNF

En vecka senare, nu har jag fått in mina bilder till datorn och är redo att blogga om höstlovslägret med UNF som var förra veckan. Eftersom jag har tjurat med inte blogga förrän jag hade bilderna publicerar jag en massa bilder i protest mot min egen tjurighet.

Huset vi höll till i den 2-4 november. Detta läger var ett läger med estetiskt tema då man kunde välja workshops mellan musik, dans, teater eller foto. Jag hade fått äran att vara ledare och dessutom hålla i musikworkshopen med Jakob som assistent.

Bilder från första dagens musikworkshop då vi spelade upp låten "Stick härifrån" för resten av deltagarna på lägret, en låt som gruppen själva skrev ihop på de två timmar vi fått till workshopsen. Jag och Jakob, som var de två ledarna i workshopen, lärde ut en ackordföljd till deltagarna förutom till sångarna som fick skriva sin egen text. Efter ungefär halva tiden hämtade vi sångarna och satte ihop låten. Gustav var där en liten stund på tisdagen, då lägret började och hade valt musikworkshopen. Han var dock tvungen att fara hem efter ungefär halva tiden, så jag hoppade in som standin på basen.

På kvällen fick deltagarna delta i en Haloween tävlig då de bland annat skulle gå en skräckbana i skogen. På bilden är Jakob, som skulle smyga runt i skogen för att skapa deltagarna en känsla av att de var förföljda. Själv stod jag i skogen och rasslade med kedjor, och gömde mig bakom en gran precis där deltagarna stod och löste en uppgift. Jag hörde många roliga kommentarer som "Hörde du kedjorna??!", "MEN SLUTA SKRAMLA!", "jag tror det är nåt i skogen" och "Det är nån som följer efter oss!" Många av deltagarna påstod att det inte var det minsta läskigt, men det hördes ganska många skrik.

På kvällarna kunde man pyssla, spela singstar, spela spel eller bara ha allmänt trevligt. Den här pärlplattan gjorde jag. Den runda var upptagen, men jag ville göra en Jing-Jang pärlplatta ändå, så jag tog den lediga stjärnan och gjorde ett försök ändå. Dock var jag för lat för att stryka den, så Theodor, som ville ha den, fick den om han strök den själv, vilket han gjorde.

Dag två for vi och spelade Lazerdoome, spelade fortet och åt hamburgare tillsammans. Det var ganska roligt, även om jag personlign inte ville spela lazerdoome och därför stannade utanför. Dessutom träffade jag Amanda där! Var najs, har inte sett henne på evigheter!

Jag deltog också i en workshop. Jag fick välja mellan teater och foto, och jag valde foto. Vi fick jobba två och två, eftersom att endast ungefär hälften av deltagarna hade kameror med sig. Jag jobbade med Theodor, och uppgiften var att gå ut och ta kort på en byggnad, en färg, en växt, natur, ett porträtt och en färg. Bilden ovan är "Theodors färg". Efter att vi hade tagit dessa bilder överförde vi de till Kamillas dator och så fick alla titta på bilderna. Sedan gav hon några tips och så fick vi gå ut och ta bilder igen. Samma uppgift, men ha tipsen i åtanke.

...Och det här är mitt porträtt. Theodor på bild. Efter workshopen var det några minuters rast, sedan skulle jag och Jakob hålla i ett till pass av musikworkshopen.

Dag tre betod av städning, packning och lite sammarbetsövningar. Den som syns på bild var att vi skulle gå en bana med dessa ballonger mellan oss. Inga ballonger fick tappas, inga händer fick användas och om en ballong tappades fick vi börja om från början. Efter några försök gick det.

Efteråt fick vi spräcka ballongerna. Jag och Theodor stack lite tidigare från lägret för att han skulle hinna med sin buss och hinna fixa sina trasiga glasögon. Där passade han också på att köpa en bok och när han hade åkt iväg stannade jag kvar på busstation och väntade på Mattias som kom dit ganska precis samtidigt som resten av UNF lägret.

Det här lägret var ganska najs, och det var roligt att prova på hur det var att vara lägerledare.
Paj out. C YA!

RSS 2.0