Bara för att...

Jag har färgat mitt hår. Har aldrig uppdaterat min blogg om det ointressanta ämnet "färg på mitt hår" förut, så why not. Så här ser det ut för tillfället:

Dock failade jag med luggen, då jag la dit grön hårfärg men det ändå resulterade i blå färg. Skumt. Oh well. Inte hela världen.

Nu, mys med pojke. God natt!

snabb sammanfatting om vad jag haft för mig

Idag har jag lyckats krasha två datorer. Jag känner mig sjukt duktig... Fast jag säkerhetskopierade de viktigaste filerna igår, så att datorn krashade och behövde skickas iväg på reparation är inte hela världen. Det var lixom skoldatorn, och jag hade knappt hunnit börja använda den. Är inte helt hundra på vad som var fel på den, men batteriet tog slut, sen ville den inte starta mera. Datateknikerna babblade om USBporten och nån kortslutning och så fick jag en lånedator. (Den datorn krashade också när jag försökte ladda ner FireFox till den... Jag ville lixom inte använda mig av internet Explorer. Fast man kan ju tycka att en dator ska klara av att ladda ner FireFox)

Det blir inte så mycket tid åt att blogga nuförtiden. Det är nästan lika bra, men ja. I fredags åkte jag och Christoffer slalom i Bygdsiljum. Det var sjukt roligt. Jag åkte med stavar för första gången, och det såg lite... speciellt ut. Jag hade så svårt att hålla balansen, och jag tyckte att stavarna bara var ivägen hela tiden. Igår var jag duktig att söka jobb, och idag har jag gnällt på mitt schema som tydligen inte går att göra nåt åt. Sen har jag också begravt Ämmäh i filtar idag!

Ämmäh är söt!

Det var väl det senaste antar jag. Imorgon fyller min kusin tonåring, vilket gör att jag känner mig gammal. Jag minns lixom när han var bebis, hur mycket jag fick sitta barnvakt och hur jag brukade vara hans idol. Om ett halvår fyller jag inte-längre-tonåring. Fine, jag är fortfarande ung, men jag fick åldersnoja när jag var femton... Tiden går för snabbt, snart måste man ju kolla på vad man ska välja för pension!

...Ja, om min generation nu kommer att ha möjligheten att gå i pension...

För att saker inte alltid blir som de ska

Jag har förvandlats till någon som inte är jag
Någon som gnäller, gråter och skäller
Jag som var så säker i mig själv
Men ändå ensam bland mina närmaste

Det är inte så längre
Jag håller inte längre tillbaka någonting
För du bad mig vara ärlig
Bad mig visa vad jag kände

Jag trodde inte att det skulle bli likadant som förut
Men det här blev en stor förändring
Plötsligt fick jag orken att kämpa
Och jag fick lusten att skratta igen

Men den där jävla känslan
Som att det alltid är något fel på mig
Den äter upp mig
Varför känns det som du döljer något för mig?

Hårfärg, powerking och dystra andragradsekvationer

Min söndag blev intressant. Vaknade upp bredvid pojke, klev upp, åt lunch och stack iväg till Emilia som blekte mitt hår och klippte min lugg, medan jag hjälpte henne med naturkunskapsläxan. När vi var klara stack jag hem igen, plockade med mig Gustav på vägen, och sedan fixade jag hans hår rosa. Det var planerat sedan kulturnatta 2010, så det är roligt att det äntligen blivit av. Så här blev han rosahårig i tre enkla steg;

Före                                             Efter blondering                               Rosa resultat

När färgen var ursköljd hade Gustav missat sin sista buss hem, och vi bestämde oss hastigt och lustigt för att vi bägge två skulle ta oss till min pojke. Vi hann med sista bussen dit, och väl där kom vi på att det fanns en sängplats för lite. Det resulterade i att jag och pojke gav oss på ett försök att dygna medan Gustav fick låna sängplatsen. Det var en fruktansvärt mysig natt då vi slötittade på The Big Bang Theory och drack powerking. Första gången jag drack energidryck, och jag hade ändå svårt att hålla mig vaken. (Även om jag enligt Christoffer hade ögon stora som tefat och var hyperaktiv en stund.) Det slutade med att jag sov som en stock ändå, och vaknade med en sjuk mängd mensvärk.

Ikväll var första gången sedan i söndags jag varit hemma. I morgon har jag prov i Matte B, vilket jag fick veta idag. (Go skolans information, go!) Jag for däför till pojke och fick hjälp med matte, trots mina egentliga planer på att fara hem och städa mitt rum. (Det behövs, tillochmed jag tycker det, och då är det illa!) Pojke är bra på att förklara saker, så jag fick in en del i mitt tröga huvud, så jag tror att jag kommer att klara godkänt på provet. Jag har tillochmed letat reda på min miniräknare jag hade i nian.

För övrigt kan taskig handstil förvirra en hel del.  Uppgiften var; R²-10R-9=0. Jag skrev; R²-IOR-9=0.
Det var lite negativt.

Oh well. Dags för att plugga lite till! Pojke har skickat en så fin sammanfattning på andragradsekvationer till mig. Ska läsa igenom den och lösa lite mer uppgifter. Enda sättet att lära sig är ju att nöta på tills det sitter.  

pokémondag!

Igår hade jag och pojke "pokémondag", en dag vi i förväg bestämt att vi skulle göra någonting som på något sätt kunde förknippas med pokémon. Mitt sätt att bidra med det var god mat. Middagen bestod av en hemmagjord vegetarisk tacopaj som jag gjorde helt själv. Jag hade fixat ett recept, men jag följde bara receptet för hur man gjorde degen... Sen blev det roligare att improvisera ihop något medan jag lyssnade på musik på hög volym och rörde mig på ett sätt som skulle se ut som dans, men förmodligen mer såg ut som om jag var en flodhästmuterad elefant som höll på tappa balansen hela tiden... Hur som helst blev pajen faktiskt sjukt god!

Till efterätt gjorde jag denna;

Kladdkaka med grädde, jordgubbar och lakritsströssel. Bortsett från att jag verkligen avskyr strössel så blev den helt okej. (Alltså, så jobbigt var inte strösslet. Det var bara att inte äta bitarna med strössel på, eller peta bort strösslet)

Pojke fixade första pokémonfilmen som vi såg på tillsammans medan jag passade på att bli illamående av äckliga chips jag inte kunde sluta äta på. Jag tycker det är så roligt att den filmen heter "Pokémon the first movie". Det är lixom som att de tänkte något i stil med "ja... Det kommer bli många filmer, så vi döper den till 'the först movie' för att ingen ska bli förvirrad". Nejmen nu ska jag inte vara sådan. Om jag skulle vara en pokémon skulle jag nog vara Psyduck. Världens coolaste pokémon! Dessutom har den många drag som påminner mig om migsjälv...

Oh well. Igår var awesome.

Icke vettig rubrik

Jag sitter på skolan i min pojkväns på tok för stora tröja som inte alls passar mig (fast jag bryr mig inte, den är varm och jag fryser) och längtar hem. Jag har slutat för dagen, men mina knän gör så fruktansvärt ont att jag helst inte vill flytta på mig alls, så jag måste vänta tills klockan två innan jag kan ta bussen till stan. (Istället för att bara gå den korta sträckan nu. Kalla mig lat om du vill, men när jag har ont i knän har jag all rätt i världen att vara lat)

Telia gör mig för övrigt inte klok. Nyss gällde nånting, sen gällde nåt annat, och nu nåt nytt igen. Jag blir så sur när de inte ens meddelar att de ändrar priser och så, utan bara kör på och låter mig upptäcka själv att "hoppsan, jag kan inte längre kontakta någon via mobilen och jag är pank, så jag kan inte flylla på kontantkortet". Asbra. Not.

Dålig dag idag. Behövde tre personer idag. En av de träffade jag, då jag vaknade hos honom. De andra två var av okänd anledning inte på skolan. Misstänker sjukdom, så som tex förkylning.

Nejmen då kanske de vore passande att göra nåt av nytta. Typ plugga. Eller sova....

█████████

-Post removed by SOPA-

och det värsta är att jag förstår dig

Ibland ser jag likheter mellan er. Det skrämmer mig. Som fan.

Det här med att publicera befintliga, etablerade, och helst kända låttexter smittar tydligen av sig...

Jag ville mötas nånstans nere på djupet
jag har varit där förut och jag är inte rädd
dina ögon ändrar färg i ljuset
men dom kan titta nu, jag är beredd

Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig
det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig

jag går bredvid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser
den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut


Jag minns så väl hur hon blev presenterad
men det var jag som lät henne komma in
och jag har försökt att ge dig hela skulden
fast jag innerst inne vet att den är min

Vi står på gatan, bryter meningar i mörkret
utanför stadens finaste hotell
och dina händer ber mig sova över
som ett sätt att säga – tack för ikväll


Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig
det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig
jag går bredvid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser

den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut

Vissa stunder kan det kännas ensamt
om du undrar vad jag tänker på
så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
som om hon skulle försvinna då


Vi talar sällan högt om våran framtid
vi talar aldrig högt om det vi har
dina drömmar blir allt svårare att se nu
och mina finns snart inte längre kvar


Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig

det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig
jag går bredvid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser
den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut


(Melissa Horn)

http://www.youtube.com/watch?v=2aJ0SatLfLw


...Fast vissa låttexter passar in så väl...

Nu äre slut på jul

Lovet är slut och jag sitter än en gång på skolan. Första lektionen var matte, vilket var fruktansvärt segt. Morgonen började med att jag vaknade i pojkes famn, vilket var fruktansvärt mysigt. Det var mindre roligt att kliva upp för att ta sig hit medan han fick somna om, men det är väl vad man får räkna med. Har sovit där tå nätter i rad. Det är så himla praktiskt att vara ihop med någon som bor i samma stad som en själv, för det är så mycket lättare att ta sig till varandra. Bra morgon hur som helst.

Nyårslöftet för i år var att enda ursäkten för att inte fara på lektioner ska vara fysisk sjukdom. Förkylning räknas inte. Det är bara en termin kvar nu, sen är jag klar. Förhoppningsvis, men jag tänker kämpa allt jag kan. Jag VÄGRAR stanna kvar ett femte år också.

Agnes blekte mitt hår i söndags. Vi hade något för lite blekningsmedel till mitt hår, som har växt en del sen jag köpte förpackningen i somras nån gång. Detta resulterade i att mitt hår numera ser ut som en intressant blandning av morot och en övermogen banan, vilket jag finner kopiöst komiskt.

Håltimme fram tills efter lunch, here we go. Nästa vecka börjar mitt nya schema med mina fina schemakrockar. Here we go, yeah, yeah!

Jag är kär!

Jag blev ihop med min fina dumfåne till sportig fjortispojke igår. Jag har fortfarande inte smält det. Jag är så glad!

Det där pirret då du pratade i telefon med din mormor och sa att din flickvän var hemma hos dig... Du kallade mig "flickvän". Det där pirret... It's so freaking awesome!

Det var också så fruktansvärt roligt hur folk reagerade på det när vi hade ändrat status på facebook... Och sedan när Mårten ringde till min pojke för att höra om det verkligen var sant. Som svar gav han telefonen till mig som fick säga hej. Han lät extremt chockad, och jag tror inte riktigt att han trodde på oss. Jag förstår honom. Det är fruktansvärt otippat.

(Cencurerade namn bara för att jag kan! Visst är jag asbra på att redigera bilder?)

Min mammas reaktion var också ganska rolig. När jag kom hem idag gick jag in i köket och hoppads på att det inte skulle dröja allt för länge till maten. För att få det hela att gå lite fortare dukade jag fram på bordet medan vi småpratade lite.
Jag - "Juste, jag är ihop med Christoffer nu förresten. Bara så du vet".
Mamma - *blänger på mig* "Och du tror inte att jag räknat ut det eller?"
Jag - "Vi blev ihop igår..."
Mamma - *spärrar upp ögonen* "VA!? Har ni inte varit ihop förrän NU!? Jag trodde ni blev ihop innan jul!"

Denitski kom hitski

Jag har totalt vänt på dygnet känner jag... Klev upp fem på kvällen och det kändes helt sjukt att lägga sig i sängen redan nu. Klockan är ju inte ens halv två. Fast, det är svårt med det här att sova då man har trevligt. Jag hade en awesome nyår med familj, grannar och pojke. Var lite halvhängig, så en lugn nyårsafton var precis vad jag ville ha. Nyårskyssen var fett najs, trots att den blev såattsäga på brittisk tidszon. Haha, söt pojke är söt, och lite blyg som inte ville kyssa mig framför mina föräldrar. Förståeligt, men jag är ganska säker på att de har räknat ut det i alla fall. Oh well. Internet fungerar inte på min dator, så jag testar att blogga från min mobil istället. Har ingen aning om det kommer funka eller hur det kommer se ut, men det visar väl sig. skulle inte bli förvånad om ingrnting funkar, för tekniska saker strejkar mot mig idag. Men vad gör det? Med dessa ord tänker jag, dunderförskyld som jag är, sova, i hopp om att vara frisk imorgon. God natt!

RSS 2.0