Hur bekämpar jag mina viktproblem?

Efter att ha suttit vid datorn i någon timme ikväll var det en tanke som slog mig. Reklamen om olika bantningsmetoder och viktklubbar som finns överallt, och alla vill de övertala mig om att välja just deras sätt att gå ner i vikt. Jag har sett hur många bloggar som helst som handlar om viktminskning, och i hur många tidningar som helst finns bantningstips.

Jag har problem med vikten, det är jag mycket väl medveten om. Fast jag vägrar att hålla på med deras bantningsmetoder. Jag har nämligen inte viktproblem åt det hållet. Jag behöver gå upp i vikt. Var är alla annonser för det? Jag har då inte sett en enda. Nog för att det finns, men jag var tvungen att googla på det för att hitta, det var ingenting som bara råkade finnas i en annons på facebook eller liknande.

Min vikt är 39,1 kg och jag är 153 cm lång. Det innebär att jag har BMI 16,7 och därmed klassas som underviktig. (allt under 19 är underviktigt) Jag har vägd ungefär samma så länge jag kan minnas. Min kropp går inte upp i vikt vad jag än proppar i mig, och hur mycket. Jag har i princip aldrig missat frukost, jag äter alltid tills jag är mätt, och ofta trycker jag i mig lite till och jag får normalt sett i mig strax över en liter mjölk per dag. På en kväll kan jag utan problem trycka i mig en chipspåse, ett kilo choklad och det enda som händer är att jag blir av med lite pengar i och med att jag först behöver köpa allt onyttigt att proppa i mig. (Inte för att det här händer ofta, men det händer) Jag förstår inte vad jag gör fel.

Eftersom att jag är rätt självsäker och aldrig tyckt att jag har varit fet kan jag lätt kolla mig i spegeln och se en smal tjej. Så är det inte för alla. Många, allt för många, ser dessa reklamer för viktminskning och blir påverkad av det, precis som alla på ett eller annat sätt blir av all reklam. Vore det inte för alla modetidningar, reklam för bantning och liknande skulle antalet människor med anorexia minska drastiskt. Visst är det viktigt att gå ner i vikt om man är överviktig, men det är precis lika viktigt att gå upp när man är underviktig. Så som jag är.

Jag funderar på en ny taktik... Att prova att ta nåt random viktminskningsprogram, och göra precis tvärt om. Då kanske jag går uppåt i vikt. Fast det vore nog inte så hälsosamt det heller. Suck.

Kommentarer
Postat av: Nina

Har precis samma problem. Det värsta är att det är minst lika ohälsosamt att ha snabb ämnesomsättning. Fata hur våra blodådror ser ut när vi kan proppa i oss vad som helst utan att det syns..

2011-10-18 @ 10:51:53
URL: http://niini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0